Yes - Endelig i uge 25 :-)

Om at være expat-wife

Dagens 2-do-liste(ja sådan én har jeg stort set hver dag) har indtil nu været lang og fuld af gøremål. Der blev heldigvis tid til at mødes med S i frokostpausen hvor jeg blev benyttet som tolk. Det er ingen hemmelighed at jeg af og til VIRKELIG ville ønske at jeg ikke var ene om at være flydende i de franske termer. Det er så frustrerende når man har en utålmodig mand der bare vil frem i verden og samtidig skal rumme en sælger der absolut ikke har tænkt sig at sætte taletempoet lidt ned eller for den sags skyld skrue effektiviteten i vejret. Åha! Jeg har stået i situationen MANGE gange før, og ved at jeg kommer til det endnu flere gange i fremtiden. Men det er virkelig en kunst at skulle tolke og forholde sigtil kulturelle forskelle på én og samme tid.

Efter indkøbene talte vi lidt frem og tilbage omkring hvor vidt det mon var os der var besværlige kunder siden vi ofte føler at man oplever yderst ringe service hernede. Men naaaahrj…. Det er da slet ikke os den er gal med. Og købte vi alligevel noget i butikken med den ineffektive service og den alt for sælger-agtige sælger? Ja – Det gjorde vi jo sådan set, men vi undskyldte det med at det var fordi butikken havde monopol på produkterne – hvilket i og for sig også er rigtigt nok.

Jeg er muligvis bare lidt fyldt op af historikken fra igår hvor jeg havde knap så heldig kommunikation med en fransk vaskemaskine-sælger(inde). Hun havde klart styr på de 1000 funktioner som alle de modeller hun kunne tilbyde havde. Og jeg forventer måske meget når jeg går ud for, at købe et produkt, men altså, et servicefag handler sgu da om at etablere kontakt til sine kunder og “vinde” Deres tillid. Jeg drejede om på hælene og gik hjem og shoppede i ro og mag på nettet. Meget mere mig!

Måske har jeg bare været uheldig de seneste dage? Måske er jeg bare lidt for meget fra det mørke kolde Jylland nogle gange? Men det ligger bare så dybt i mig at man altså godt må stikke en finger i jorden og lige fornemme et andet menneske man står overfor inden man bare kører løs med sin viden. Det er sådan set en værdi jeg sætter meget højt hos mig selv og hos andre mennesker. Og hertil skal det helt retfærdigt også nævnes at det var lige netop DERFOR at jeg faldt pladask for mig S fordi han besidder en ro og eftertænksomhed som jeg aldrig tidligere har mødt – altså lige bortset fra når han skal have tålmodighed til en fransktalende sælger 🙂

God aften derude.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Yes - Endelig i uge 25 :-)